L&H wil nu ook massamarkt veroveren

L&H (Lernout & Hauspie), producent van spraaksoftware in het Belgische Ieper, rapporteert over het eerste kwartaal een groei van de winst met 75 procent. Dit jaar realiseerde het bedrijf een kwartaalwinst van 12,2 miljoen dollar, tegenover zeven miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zette het bedrijf het eerste kwartaal 110 miljoen dollar om, tegenover zeventig miljoen dollar vorig jaar.
De sleutel voor het succes ligt niet alleen in het sterke product, zo claimt ceo Gaston Bastiaens. L&H zet de groei in het nieuwe millennium voort door een nieuwe generatie spraaksoftware te realiseren, en door de groei voor de toekomst veilig te stellen via strategische acquisities, aldus de topman. Onlangs is Dictaphone gekocht, en binnenkort wil L&H de overname van Dragon realiseren. "Wij leveren geluidsinfrastructuur waarmee bedrijven in sectoren als globalisatie, vertalen voor Internet, gezondheidszorg en de telecommarkt een snelle groei kunnen realiseren."
Toch is het bedrijf er nog niet in geslaagd om de spraaksoftware bij een groot publiek ingang te doen vinden. Nog maar relatief weinig PC's werken met dergelijke programmatuur, al is de technologie inmiddels de kinderschoenen ontgroeid. L&H verwacht met software voor een nieuwe generatie mobiele apparaten, een hybride tussen de pda (personal digital assistent) en de mobiele telefoon, wel een massamarkt voor zijn product te kunnen aanboren. Mede-oprichter en bestuursvoorzitter Jo Lernout: "De ontwikkeling en commercialisatie van spraakplatformen is de eerste stap naar een brede markt. Het geeft producenten de mogelijkheid snel een breed arsenaal aan apparaten van spraakmogelijkheden te voorzien. Op deze manier zal de spraakinterface wel ingang vinden bij een breed publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable