Inschrijving op aandelen Chello van start

De inschrijving op de beursgang van Chello Broadband is vanochtend van start gegaan. Het bedrijf vraagt een notering aan op de officiële markt van Amsterdam Exchanges (AEX) en de Nasdaq National Market (Nasdaq). De UPC-dochter gaat op 31 mei de beursvloer op.

De gewone aandelen gaan tussen de dertien en zeventien euro kosten voor de notering aan de Amsterdamse beurs, en tussen 11,88 en 15,53 dollar op de Nasdaq. Er kan worden ingeschreven op 27 miljoen aandelen, circa 10 procent van de onderneming. Chello wil hiermee 560 miljoen euro ophalen, plus eventueel nog eens 140 miljoen euro bij een emissie van een resterend deel van de aandelen (de 'greenshoe-optie'). Vorige week schatten analisten de waarde van de 10 procent aandelen nog op vierhonderd miljoen euro.
Het bedrijf heeft in 1999 een nettoverlies geleden van 140 miljoen euro. De omzet kwam uit op 7,3 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers uit het prospectus van Chello, dat vandaag is verschenen ter gelegenheid van de beursgang. Het brutoverlies van Chello, voor rente, belasting en afschrijvingen, kwam over 1999 uit op 58,3 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable