Lagere renteverwachting laat Nasdaq koud

De verwachting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed) vandaag de rente zal verlagen, gaf de 'blue chips' op Wall Street een opkikker.

Maar de Nasdaq kon vanwege onder andere een negatief getinte analyse over Sun Microsystems niet meeprofiteren. Uiteindelijk sloot de Nasdaq Composite Index 1,1 procent lager op 2624,52 punten.
Sun voerde samen met Cisco de lijst van verliezers aan. De leverancier van hardware en software moest een lagere 'rating' incasseren van Merill Lynch. Uiteindelijk verloor het aandeel Sun 6,2 procent van zijn waarde op 28,56 dollar. De koersval van branchegenoot Cisco was nog wat omvangrijker. De Internetnetwerk-leverancier verloor 11 procent op 42,94 dollar. Ook Microsoft moest wederom terrein prijsgeven als gevolg van de naweeën van de eerder afgegeven winstwaarschuwing. Het softwareconcern verloor 2,8 procent en viel terug naar 47,8 dollar. Alleen Oracle liet een positieve score zien. Het softwareconcern won 12 procent op 32 dollar.
Onder de pc-fonden was de stemming al niet veel beter. Zo verloor Dell ruim 3 dollarcent op 19,5 dollar en moest Compaq met bijna een dollar terug naar 16,4 dollar. Goed nieuws was er wel voor (pc)-chipleverancier Intel dat 2,5 procent hoger scoorde op 33,25 dollar.
De Internet-index op Wall Street stond stevig onder druk en stond vlak voor sluitingstijd op een verlies van 5 procent. Een van de aanjagers van het scherpe verlies was Internet-winkelier eToys dat 78 procent terugviel naar 28 dollarcent. De dotcommer verwacht dat de resultaten over het vierde kwartaal ver beneden de maat zullen blijven, wat meteen leidde tot speculaties over de vitaliteit van andere Internet-bedrijven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.