Taiwanese Acer sluit acht fabrieken

Dat het slechter gaat met de PC-verkopen blijkt wel de saneringsoperatie die de Taiwanese PC-producent Acer Computer van plan is door te voeren.

Het bedrijf heeft aangekondigd tenminste acht van de twintig fabrieken te gaan sluiten, waaronder die in het Duitse Hamburg. Verder sluit Acer zijn fabriek in Jan Jose, Californië en zet het zes fabrieken in Latijns Amerika op non-actief. Overigens is Acer van plan zijn Europese activiteiten in Nederland te concentreren.
Over de eerste drie kwartalen van dit jaar moest Acer een scherpe terugval in omzet melden vergeleken met de dezelfde periode vorig jaar. In 1999 behaalde de pc-producent over de eerste negen maanden nog een omzet van 2,93 miljard dollar, maar dit jaar kwam Acer niet verder dan 2,52 miljard dollar.
Acer is al een jaar bezig met de reorganisatie van zijn Europese operaties, maar heeft dit pas deze maand publiekelijk gemakt. De medewerkers van de fabriek in Hamburg waren al begin herfst van de aanstaande sluiting op de hoogte gebracht, aldus een woordvoerder van Acer. Het bedrijf bereid nu de opening voor van een fabriek in Hongarije, even buiten Boedapest. Ook is Acer al sinds enige maanden bezig met voorbereidingen om zijn Europese operaties in Nederland te concentreren. Het bedrijf heeft twee fabrieken in Noord-Brabant: een PC-fabriek in Tilburg en een fabriek voor de productie van notebooks in Den Bosch.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.