Hitt verwacht verbetering na slecht 1999

Automatiseerder Hitt heeft in 1999 slecht gedraaid. De nettowinst daalde van 2,65 miljoen gulden in 1998 tot 650 duizend gulden vorig jaar, conform de waarschuwing van de directie. De omzet daalde met 3 procent van 33,4 miljoen naar 32,4 miljoen gulden.

Hitt levert software en hardware voor de begeleiding van vliegtuigen en schepen. Volgens de directie is de tegenvallende winst te wijten aan stijgende kosten, terwijl de orders achterbleven bij de verwachtingen. De verkoop van systemen voor schepen daalde sterk, omdat volgens Hitt de markt hiervoor krimpt. Wel groeide de omzet van producten voor de luchtverkeersleiding van 1,5 miljoen tot 11,3 miljoen gulden.
Dit jaar verwacht Hitt verbetering, gebaseerd op die toegenomen bestellingen uit de luchtvaart. Het bedrijf verkoopt bovendien zijn Belgische dochter Advanced Information Systems, makers van software voor productieplanning en ondersteuning van beslissingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.