CMGI plant beursgang Altavista in najaar

Internetinvesteerder CMGI zal wellicht in het najaar de Internet-zoekmachine Altavista naar de beurs brengen. Dit heeft topman David Wetherell verklaard.

In april zag CMGI nog af van de beursgang van Altavista, vanwege het slechte beursklimaat. Altavista, dat voor 83 procent in handen is van CMGI, vormt een belangrijke loot aan de stam van de Internetinvesteerder.
CMGI verklaarde dat het voldoende cash in kas heeft om de belangrijkste aanwinsten zijn portfolio winstgevend te maken. Daarbij hoort ook Altavista, dat per maand 60 miljoen gebruikers trekt en per dag 80 tot 90 miljoen pageviews telt. Wetherell voorspelt dat de Internet-zoekmachine, annex webportaal, binnen twee tot drie kwartalen winst gaat maken.
Er lijkt geen zegen te rusten op de beursgang van Altavista. In 1996 was het al van plan naar de beurs te gaan, maar dit ketste af door de slechte marktcondities. Drie jaar later verdwenen de beursgangplannen in de ijskast door het geringe vertrouwen van investeerders in business-to-consumer producten. Tenslotte volgde het uitstel van april, toen Altavista's beursgang werd opgehouden door de dramatische resultaten van de technologie-aandelen op de Nasdaq.
Net als vele Internetbedrijven kenmerkt Altavista zich nog door lage omzetten en grote verliezen. Over het laatste kwartaal boekte de zoekmachine een verlies van 272,2 miljoen dollar en een omzet van 50,9 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable