Dell ziet omzet 1ste kwartaal fors toenemen

Het gaat computerproducent Dell voor de wind. De Texaanse onderneming boekte over het eerste kwartaal een omzetstijging van 31 procent en verklaarde voor de rest van het jaar "behoorlijk wat vertrouwen" te hebben in de vraag naar computers.

Toch viel de winstmarge van Dell wat tegen. Deze kwam uit op 20,5 procent tegen 21,5 procent over dezelfde periode vorig jaar.
De nettowinst van Dell steeg met 525 miljoen dollar, tegen 434 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Maar vooral de omzetstijging van het bedrijf sprak tot de verbeelding. Deze steeg naar 7,28 miljard dollar vergeleken met 5,54 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden de kwartaalcijfers van Dell aanzienlijk lager ingeschat. Zij gingen uit van 16 dollarcent per aandeel, terwijl het bedrijf in werkelijkheid 19 dollarcent per aandeel scoorde. Dell verklaarde de positieve cijfers vooral door de verkoop van steeds meer winstgevende producten, zoals notebooks en servers.
Dell richt zich met zijn productlijn nog voornamelijk op de Verenigde Staten. De verkoop daar maakte over het eerste kwartaal 70 procent uit van de totale sales. Maar de omzet in de overige werelddelen neemt wel toe. Europa steeg bijvoorbeeld met 17 procent. Terwijl andere belangrijke computerproducenten, zoals Compaq, Gateway en IBM, minder rooskleurige omzetcijfers boekten, lijkt Dell weinig last te hebben gehad van de enigszins terugvallende verkopen in de zakelijke PC-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable