Terra Networks en Lycos willen samenwerken

De Internet-divisie van het Spaanse Telefonica, Terra Networks, praat met het Amerikaanse Internet-portaal Lycos over vergaande samenwerking. Volgens een woordvoerder is er nog geen algemene overeenstemming bereikt over de deal.

Volgens de Spaanse pers is het de bedoeling dat Lycos en Terra Networks gezamenlijk online diensten gaan opzetten. In eerdere berichten was nog sprake van een volledige fusie. Zoals zoveel Internet-bedrijven draait ook Terra Networks verlies. Over het eerste kwartaal boekte het bedrijf een negatief resultaat van 63,2 miljoen dollar. Aangezien Telefonica de Internet-poot pas eind vorig jaar oprichtte, zijn nog geen vergelijkingscijfers voorhanden.
Terra Networks is gespecialiseerd in Spaans- en Portugees-talige Internet-portalen. Volgens het bedrijf komt 54 procent van de omzet uit het bieden van Internet-toegang aan 1,11 miljoen consumenten. Het bieden van diensten aan zakelijke klanten is goed voor 4 procent van de totale omzet. Vrijwel de gehele omzet van Terra Networks is afkomstig uit Spanje, Brazilië en Mexico.
Volgens Terra is het aantal bezoekers van zijn sites tegen eind maart gegroeid naar 705 miljoen, een stijging van 62 procent vergeleken met december vorig jaar. Over het eerste kwartaal kwamen er in totaal 675 duizend nieuwe abonnees bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable