Nasdaq in afwachting renteverhoging

De Nasdaq wacht met spanning op de rentebeslissing van de Amerikaanse bank van morgen. De algemene verwachting is dat de rente met vijftig basispunten zal stijgen.

Analisten gaan ervan uit dat het volume enigszins zal stijgen als het rentebesluit eenmaal is genomen, maar wijzen er tevens op dat de onzekerheid op de Amerikaanse beurzen waarschijnlijk snel weer terugkeert als nieuwe renteverhogingen worden aangekondigd.
Vrijdag sloten zowel de Dow Jones als de Nasdaq in de plus. De Nasdaq Composite Index steeg met 29,48 punten naar 3529,04, een winst van bijna 2 procent. Vooral de Amerikaanse productprijzen stemden de Amerikaanse beleggers gunstig. De prijzen daalden voor het eerst sinds een jaar met 0,3 procent.
Dell was de voortrekker van de technologiefondsen, nadat het een beter dan verwachte winst over het eerste kwartaal had bekend gemaakt. Het aandeel steeg met ruim vijf dollar naar bijna vijftig dollar, een winst van maar liefst 12 procent. Door de goede prestaties van Dell werden ook andere computerfondsen op sleeptouw genomen. Apple steeg met bijna vijf dollar naar ruim 107 dollar. Hewlett-Packard won bijna een dollar, waardoor het aandeel uitkwam op ruim 131 dollarj

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable