Ariba verwacht sneller winst te boeken

Softwareproducent Ariba rekent eerder dan door analisten was verwacht op een positief bedrijfsresultaat. Dit maakte de financiële man van het bedrijf, Edward Kinsey, onlangs bekend.

Analisten gaan ervan uit dat de producent van software voor elektronische commercie eind 2001 voor het eerst winst zal gaan maken. Volgens Kinsey zal dit eerder gebeuren.
Ariba verwacht binnen drie weken mededelingen te kunnen doen over een 'grote' nieuwe deelnemer aan zijn Petrocosm-site voor de olie- en gasindustrie. Een van de deelnemers aan deze site is onder meer de oliemaatschappij Chevron.
Over het laatste kwartaal, rapporteerde Ariba een omzet van veertig miljoen dollar, 9,5 miljoen dollar meer dan het kwartaal ervoor. Het bedrijf boekte een verlies van zeventig dollarcent per aandeel, inclusief de extra schuldenlast, vergeleken met veertien dollarcent verlies over dezelfde periode vorig jaar. Zonder de extra schuldenlast zou het verlies uitkomen op zes dollarcent per aandeel, en dat is weer twee cent beter dan de analisten op Wall Street hadden verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable