EDS trekt overnamebod op Policy in

De Amerikaanse IT-dienstverlener EDS, één van 's werelds grootste computerservicebedrijven, heeft gisteren zijn overnamebod op Policy Management Systems ingetrokken.

Dat gebeurde nadat EDS de boeken van Policy nauwkeurig had onderzocht. Met de mogelijke overname was een bedrag gemoeid van ruim 711 miljoen dollar.
Policy levert verzekeringssoftware, uitbestedingsdiensten en IT-advies aan de financiële wereld. EDS wilde met de overname zijn positie als financiële IT-specialist versterken. Blijkbaar hebben de forse verliezen die Policy momenteel lijdt op de adviesdiensten EDS toch aan het twijfelen gebracht. Het was bekend dat Policy in de rode cijfers zat, maar dat was in eerste instantie nog geen reden om het bedrijf niet als een aantrekkelijk acquisitie te zien. De controle van de boeken heeft EDS op andere gedachten gebracht.
Het is goed mogelijk dat Policy zich nu alsnog wendt tot de particuliere investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe, die eind maart al een overnamebod op het bedrijf heeft gedaan. Dat bod werd eind april overtroffen door het bod van EDS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable