Damrak matig op vooravond rentebesluit VS

Op de Amsterdamse effectenbeurs zijn de belangrijkste indices maandag licht gedaald in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale banken (Fed) dinsdagavond. De AEX-index sloot 1,24 punten, ofwel 0,2 procent lager op 667,06. De Midkap-index daalde 3,33 punten tot 643,91, een verlies van 0,5 procent.

Kabelconcern UPC eindigde vandaag samen met Baan onder aan de AEX. UPC leverde 7,2 procent in. Beleggers reageerden daarmee teleurgesteld op het verder opgelopen verlies van het bedrijf. Baan Company sloot 8,1 procent lager op euro 2,16. Baan stond onder druk door berichten dat de centrale ondernemingsraad druk bezig is met de overlevingsstrategieën voor het bedrijf.
Belangrijkste winnaar in de AEX was Vendex (2,8 procent), terwijl ook VNU (+1,6 procent), automatiseerder Getronics (+2,2 procent) en TPG (+2,3 procent) goed in de markt lagen. Beleggers reageerden mogelijk verheugd op een persbericht van TPG. Het bedrijf is begonnen met een nieuwe dienst op Internet: het leveren van beveiligde e-mails, Securedoc.
KPN Telecom verloor 1,6 procent als gevolg van de neerwaartse bijstelling van het koersdoel door Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank verlaagde het koersdoel van euro 140 naar euro 115.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable