Wall Street hoger met zicht op rentebesluit

De Dow-Jonesindex sloot gisteren 198,41 punten (1,87 procent) hoger op 10807,78. Ook de technologiezware Nasdaq zette de opmars voort en steeg met 78,54 punten (2,23 procent) tot 3607,60.

Op de Amerikaanse effectenbeurzen waren handelaren in afwachting van de vergadering van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, die vandaag plaatsvindt. Analisten verwachten dat de Fed de rente met 0,5 procentpunt zal verhogen. Beleggers plaatsten vooral orders in rente-vaste fondsen als voeding en olie.
Bij de technologie-aandelen stegen vooral de softwarebedrijven. Zo klom Oracle 2 13/16 dollar tot 77 dollar.
De aandelen van het Internetbedrijf Lycos zijn de dag een stuk hoger geëindigd op berichten dat het Spaanse Terra Networks in onderhandeling is om het bedrijf over te nemen voor een bedrag van minimaal $10 miljard in aandelen. Lycos sloot de dag 7 1/2 dollar hoger op 61 5/8 dollar. In de Wall Street Journal stond dat Terra, de Internetdochter van de Spaanse telecomgigant Teléfonica, erop uit is een internationale Internet portal op te zetten. Hiertoe is Lycos overgenomen en is een overeenkomst aangegaan met uitgeverij Bertelsmann.
Lycos zou door de aandelendeal gewaardeerd worden op 89.06 dollar, gebaseerd op de slotkoers van Terra van vandaag.
Enkele andere Internetbedrijven stegen eveneens in koers. Zo ging Netobjects met 1-9/16 dollar omhoog tot 12 dollar nadat de software-ontwikkelaar bekend had gemaakt dat het een distributieovereenmkomst had gesloten met IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable