E*Trade koopt onderdeel Wit Capital Group.

De aan de Nasdaq genoteerde online broker E*Trade heeft bekendgemaakt dat het het retail-brokerage onderdeel van de online investment bank Wit Capital Group Inc.overneemt.

Op haar beurt neemt het in New York gevestigde Wit het Internet investment banking onderdeel van E*Trade, E*Offering, over in een aandelenruil van 32 miljoen stuks. Met de transactie is rond de 350 miljoen dollar gemoeid.
De koers van het aandeel Wit Capital steeg gisteren met 1-5/16 dollar tot 11-9/16 dollar naar aanleiding van de bekendmaking van de aandelenruil. In reactie op de overeenkomst steeg ook de 'discount broker' Charles Schwab: plus 1-7/16 dollar tot 43-3/8
E*trade staat sinds februari van dit jaar op de Easdaq genoteerd, de Europese tegenhanger van de Nasdaq. Het bedrijf bouwt zijn aanwezigheid in Europa snel uit. Elektronische handel via E*trade is of wordt binnenkort mogelijk in Groot-Brittannie, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Vanuit Frankrijk wil E*Tade ook de Benelux veroveren. Hiervoor is Etrade Netbourse het belangrijkste instrument. Etrade Netbourse heeft de licentierechten voor de ontwikkeling van een website in Frankrijk, maar ook Nederland, Belgie, Luxemburg, Italie en Oostenrijk. Tot nu toe heeft E*trade Netbourse alleen in Frankrijk daadwerkelijk een website voor on line trading onwikkeld in een joint venture met de Franse zakenbank en vermogensbeheerder CPR.
E*trade, waarin de Japanse Softbank een belang van 26% heeft, beperkt zich niet tot aandelenhandel. Onlangs nam het Telebanc over, een Internetspaarbank. E*trade heeft een eigen vermogensbeheerder en een strategische alliantie met elektronische hypotheek makelaar Eloan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable