AOL betaalt boete voor 'opkloppen' cijfers

America Online (AOL) heeft toegezegd een boete van 3,5 miljoen dollar te betalen en de financiële resultaten over 1995 en 1996 te herzien.

De AmerikaanseSecurities and Exchange Commission (SEC) had het bedrijf aangeklaagd voor het opkloppen van de jaarcijfers, waardoor de resultaten honderden miljoenen dollars gunstiger zouden lijken dan ze in werkelijkheid waren.
Vijf jaar geleden verkeerde AOL in financiële problemen en stond het voortbestaan van de onderneming op losse schroeven. AOL is in 1996 overigens gestopt met de omstreden vorm van boekhouden en nadien is het bedrijf uitgegroeid tot één van 's werelds grootste Internet-ondernemingen, ondermeer door de overname van browser-ontwikkelaar Netscape. Momenteel staat het op het punt te fuseren met het mediaconcern Time-Warner.
De overeenkomst tussen AOL en de SEC is in feite een schikking. Het Internet-bedrijf betaalt weliswaar een boete, maar geeft niet met zoveel woorden toe dat het fout heeft gehandeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.