AEX kan positieve trend niet voortzetten

Na de opwekkende koersontwikkeling van gisteren opende de AEX vandaag in mineur. Gisteren sloot het Damrak nog op 676,81 punten, maar vandaag schommelde de Amsterdamse effectenbeurs in de ochtend ruim vijf punten lager rond de 671 punten.

De AEX profiteerde gisteren onder andere van de positieve stemming op de Nasdaq. De Amerikaanse beleggers hadden al rekening gehouden met de rentestijging van 0,5 procent en ook de inflatie bleek mee te vallen. Vooral de technologiefondsen kregen een duwtje in de rug. Asml kon een plus noteren van 10 procent, waardoor het aandeel op 42,70 euro belandde. Vandaag moest Asml bij de opening van de beurs weer iets van zijn winst prijsgeven. Het aandeel koerste in de ochtend 0,60 euro lager op 42,10 euro.
Ronduit slecht zijn de perspectieven voor Baan. In de ochtend viel de waarde van het aandeel verder terug naar 1,90 euro. Gisteren belandde het aandeel Baan ook al onder de twee euro. Eerder had het Barneveldse softwarebedrijf al aangegeven dat de beoogde financiële injectie van kredietverlener Bear Stearns kan worden afgeblazen als het aandeel langere tijd onder de grens van drie euro terechtkomt. Ook slecht nieuws was er voor UPC, dat eerder een verlies bekend maakte van één miljard gulden in drie maanden. Het aandeel verloor in de ochtend wederom 1,76 euro en koerste daarmee rond de 30,46 euro. Gisteren verloor het aandeel UPC ook al 1,79 euro van zijn waarde.
WOL koerste in de ochtend 0,50 euro lager op 14,80 euro. Na de Nederlandse en Amerikaanse beleggers hebben nu ook Italiaanse beleggers aangekondigd actie te gaan ondernemen tegen World Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable