HP zet reeks rooskleurige resultaten voort

Hewlett Packard laat een sterke verbetering van zijn kwartaalresultaten zien. Het netto-resultaat over het laatste kwartaal kwam uit op 816 miljoen dollar, ofwel 79 dollarcent per aandeel.

Over hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte HP nog een winst van 766 miljoen dollar. Het concern heeft de rooskleurige cijfers vooral te danken aan de sterk gestegen verkoop van printers, PC's en notebooks.
In de resultaten zijn de incidentele kosten, zoals voor de afsplitsing van Agilent Technologies, meegeteld. Zonder deze extra kostenposten zou het resultaat zijn uitgekomen op 899 miljoen dollar, ofwel 87 dollarcent per aandeel. HP overtreft daarmee ruimschoots de eerdere verwachtingen van financieel analisten, die uitgingen van 82 dollarcent per aandeel. De omzet steeg met 15 procent naar 12,03 miljard dollar. Het is al het derde keer achtereen dat HP rooskleurige kwartaalcijfers laat zien, na een tegenvallend jaar waarin de computerproducent gedwongen was ingrijpende wijzigingen door te voeren in de top.
Volgens Carly Fiorina, die vorig jaar juli het roer overnam, is het concern "operationeel sterker, efficiënter en effectiever" geworden. Volgens de ceo slaagt HP erin beter dan voorheen in de kosten in de hand te houden. De operationele kosten bedroegen 21,1 procent van de netto omzet, tegen 21,6 procent over dezelfde periode vorig jaar. Vooral de PC-divisie deed het goed met een omzetgroei van 57 procent. De verkoop van notebooks steeg zelfs met 248 procent en de verkoop van printers met 13 procent. Buiten de Verenigde Staten steeg de omzet met 14 procent naar 6,7 miljard dollar. In Europa nam de omzet toe met 5 procent naar 4,2 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable