Damrak zakt alsnog na VS renteverhoging

Na de koersstijgingen van dinsdag deed de Amsterdamse effectenbeurs woensdag weer een stap terug. De AEX-index sloot af met een verlies van 8,64 punten op 668,17. De Midkap-index (AMX) moest 7,85 punten inleveren en sloot op 642,44 punten.

Zo blijkt de verhoging van de rente door de Amerikaanse centrale banken alsnog een drukkend effect te hebben op de koersen.
Technologie-aandelen waren geen uitzondering op de regel. World Online was een van de sterkste dalers, met een verlies van 10,13 procent op 13,75 euro. Ook kabelaar UPC leed sterk verlies. Het bedrijf, dat zelf maandag met negatieve kwartaalcijfers kwam, leed vooral onder de rode cijfers die zijn toekomstige dochter SBS Broadcasting woensdag presenteerde. UPC daalde met bijna 9 procent tot 29,40 euro. SBS zelf ging 0,05 omlaag naar 47,45 euro.
KPNQwest sloot 2,45 euro lager op 37,50. KPNQwest en het Amerikaanse moederbedrijf Qwest hebben een meerjarige overeenkomst gesloten met Microsoft, zo heeft KPNQwest woensdag bekendgemaakt. Qwest heeft een miljoenencontract met Microsoft voor de levering van inbelcapaciteit voor MSN (Microsoft Netwerk), dat Internet-toegang levert aan abonnees in de VS. Deze capaciteit zal binnen eigen beheer op het eigen netwerk van Qwest worden gerealiseerd en biedt voor eind dit jaar de mogelijkheid tot het inbellen van een miljoen gebruikers.
Winst was er vooral voor financiële waarden - wat merkwaardig is, want die worden toch als rentegevoelig beschouwd. Vendex/KBB was met één euro (6 procent) op 17,50 euro de grootste stijger onder de AEX-fondsen. Dit is wél een weinig rentegevoelig fonds. Wellicht dat de aankondiging dat het warenhuisconcern met KPN breedband-Internet gaat aanbieden ook heeft bijgedragen aan de koersstijging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable