Barnes & Noble online in rode cijfers

De Amerikaanse superboekhandel Barnes & Noble heeft in het eerste kwartaal verlies geleden. De gewone boekhandels liepen opnieuw als een trein, maar de verliezen op de on-line verkoop via Barnesandnoble.com waren groter dan de winsten in de gewone winkels.

Een lichtpuntje was dat het verlies van 4,1 miljoen dollar aanzienlijk kleiner waren dan de verliezen in het eerste kwartaal van 1999, toen het bedrijf voor 5,9 miljoen dollar rode cijfers schreef. Overigens leed het bedrijf ook een klein verlies op Babbages, de computerspelletjestak van het bedrijf.
Met de boekwinkels ging het prima. Bij de gewone boekwinkels steeg de omzet met bijna 8 procent tot 774 miljoen dollar, terwijl in de superstores, een soort leescafé's waar mensen een paar uur een boek kunnen gaan lezen en dan pas besluiten of ze het kopen, de omzet met 11 procent steeg tot 692 miljoen dollar. De winst uit de gewone boekverkopen steeg met meer dan de helft.
De beurs waardeerde de resultaten van Barnes & Nobel, die ondanks de rode cijfers een schril contrast vormden met de verliezen die on-line boekhandel Amazon nog altijd noteert. Terwijl Amazon fikse klappen heeft gekregen de afgelopen weken, steeg het aandeel Barnes & Noble bijna 3 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable