Technologiefonden trekken AEX omlaag

De Amsterdamse effectenbeurs moest vrijdagochtend fors inleveren. Rond 11 uur koerste de AEX op 660,64 punten, een verlies van bijna 8 punten vergeleken met het slot van gisteren. De vrees voor nieuwe renteverhogingen hebben een negatieve invloed op het beursklimaat.

Vooral de technologiefondsen moesten het ontgelden, met als recordhouder UPC. In de ochtend verloor het aandeel wederom 5,05 euro en schommelde het rond de 22,20 euro. Gisteren moest UPC ook al terug met 7,3 procent naar 27,25 euro; in maart koerste UPC nog op 83 euro. De overname van SBS lijkt nu hoogst twijfelachtig te worden.
Ook het aandeel Baan moest het wederom ontgelden. Het aandeel leverde in de ochtend 0,15 euro in en belandde daarmee op 1,61 euro. Gisteren verloor Baan ook al 13,7 procent en sloot het op 1,76 euro. De beleggers lijken het vertrouwen in het aandeel volledig te hebben opgezegd, nadat eerder duidelijk werd dat de financiële situatie van het softwareconcern steeds hachelijker wordt.
Ook de winstgevende technologiefondsen leverden in. Zo moest KPN in de ochtend maar liefst 6,55 euro prijsgeven, waardoor het aandeel belandde op 95,40 euro. Getronics ging 1,48 euro terug naar 17,62 euro. Het aandeel Newconomy leverde in de ochtend 1 euro in en kwam uit op 17,10 euro. Newconomy heeft in een tweede financieringsronde zijn belang in Yooz.com uitgebreid naar 26 procent. Yooz.com levert producten waarmee gebruikers kunnen leren hoe het Internet gebruikt kan worden. Yooz.com biedt enkele honderden trainingsmodules in meerdere talen. Het bedrijf is onder andere gevestigd in Nederland, België, Australië en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable