Nasdaq: onzekerheid over rente-ontwikkeling

De onzekerheid over de renteontwikkeling heeft een drukkend effect op de Nasdaq. Nadat de Federal Reserve de rente verhoogde met een half procent, bestaat bij veel beleggers de vrees dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken de rente wederom met een kwart procent zal verhogen.

De Nasdaq Composite Index stokte op 3538 punten, 106 punten lager dan de dag ervoor. De beursdag stond ook in het teken van geruchten over het mogelijk afketsen van de miljardenovername van Sprint door MCI Worldcom. De federale antitrust vertegenwoordigers zouden het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben geadviseerd de deal af te belazen. Als de twee zouden samengaan, ontstaat een concern met een beurswaarde van 143 miljard dollar. Daarmee zouden Sprint en MCI World com, dat eigenaar is van Uunet, een dominante positie krijgen op de markt voor Internet- en telefoonverkeer. Vanwege de geruchtenstroom daalden de aandelen MCI Worldcom ruim 2,5 dollar lager op 39,45 dollar. Het aandeel Sprint sloot 1,75 dollar lager op 56, 25 dollar.
Ook de traditioneel sterke aandelen, met een hoge koers-winstverhouding, moesten inleveren. Vooral Cisco zag zijn aandeel fors in waarde verminderen. Het concern staat met een beurswaarde van 384 miljard dollar achter Microsoft. Het aandeel Cisco koerste enige tijd geleden nog rond de 80 dollar, maar inmiddels is deze waarde fors geslonken. Aan het slot van de beursdag koerste Cisco op 55 dollar, een nieuw verlies van ruim 2,5 dollar.
Een van de weinige fondsen die victorie mochten kraaien was Lycos, dat wederom een stijging van het aandeel noteerde van ruim 4,5 dollar en daarmee belandde op ruim 62,30 dollar. Lycos profiteert nog steeds van het samengaan met Spaanse Internetprovider Terra Networks, dochter van Telefónica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable