Autonomy koopt Softsound voor spraaksoftware

De Britse firma Autonomy kondigt plannen aan om software te ontwikkelen waarmee gesproken berichten op een zelfde manier te doorzoeken en categoriseren zijn als elektronische berichten.

Het bedrijf heeft een meerderheidsbelang genomen in Softsound, een onderneming voortgekomen uit de universiteit van Cambridge, dat deze gepatenteerde technologie ontwikkelde om informatie te zoeken in spraak.
Het bedrijf noteerde sinds begin dit jaar voor het eerst positieve cijfers. Over het eerste kwartaal maakte het 440 duizend dollar winst, tegen een verlies van 885 duizend dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar. De producten - gebaseerd op de Kenjin-technologie, waarmee bedrijfsinformatie geautomatiseerd op basis van betekenis gecategoriseerd van onderlinge kruisverwijzingen te voorzien is - vonden na jarenlange ontwikkeling eindelijk hun weg naar de markt. Hoeveel het belang in Softsound Autonomy gekost heeft, is niet bekend gemaakt
Het bedrijf verwacht de eerste producten met de spraaktechnologie voor eind dit jaar op de markt te brengen. Autonomy spreekt van een nieuwe interactie tussen mens en machine door spraak te integreren in een nieuwe generatie mobiele apparaten. Door spraak te gebruiken in plaats van menugestuurde interactie op mobiele apparaten lijkt Autonomy het Belgische bedrijf Lernout & Hauspie na te apen, die ook een gebruikersinterface op basis van spraak aan het ontwikkelen is voor precies dezelfde apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.