AEX opent positief na negatieve beursdag

De Amsterdamse effectenbeurs heeft na het omvangrijke verlies van gisteren weer de weg omhoog gevonden. In de ochtend koerste de AEX rond de 645 punten, een winst van 0,78 procent.

De technologiefondsen lijken zich iets te herstellen. UPC noteerde sinds lange tijd weer eens een plus van 1,08 euro, waardoor het aandeel in de ochtend rond de 19,75 euro koerste. Gisteren moest UPC nog eens een verlies van 12,8 procent incasseren, waardoor het aandeel sloot op 19,67 euro. Het negatieve sentiment van de beleggers rond het fonds werd nog eens versterkt door het afketsen van de overname van de televisiezender SBS. Ook de andere technologiefondsen koersten in de min. Zo moest Philips 7,57 procent prijsgeven, waardoor het aandeel sloot op 42,61 euro. KPN leverde 4,39 procent in, maar vandaag trok het aandeel weer iets aan. In de ochtend koerste het telecomconcern op 83,95 euro.
Newconomy heeft bekend gemaakt dat het een belang van 11,8 procent neemt in Winesmart.com, een e-commerce initiatief voor niet-Europese wijnen. WineSmart is opgericht in de Verenigde Staten en start over drie weken in Europa, met als thuisbasis Nederland. De onderneming is actief in het b2b-segment van de wijnmarkt. Via Winesmart worden vooral wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Amerika aan de man gebracht. Vandaag opende Newconomy 2,25 euro hoger op 1,75 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable