Telecom Italia stuit op antitrust-wetten

De geplande samenvoeging van Telecom Italia's Internet-poot Tin.it met de uitgever van 'yellow pages' Seat Pagine Gialle, wacht nog steeds op de goedkeuring van de Italiaanse mededingingsautoriteiten.

De overname van Seat, ter waarde van 16,26 miljard euro, zal alleen doorgaan als de anti trust autoriteiten voor 31 juli hun volledige goedkeuring verlenen.
Telecom Italia biedt 4,20 euro voor elk Seat-aandeel. Volgens Seats topman Lorenzo Pellicolio heeft de recente terugval van de technologie-aandelen geen invloed op de geplande samenwerking met Tin.it. Deze uitspraak werd bevestigd door Telecom Italia's topman Roberto Colaninno. Volgens Pellicolo zullen beide bedrijven, als de samenwerking rond is, verder willen groeien in Europa via overnames. "Gedurende de laatste weken is Seat gestart met een reeks acquisities, die het begin vormen van een hele serie. Het uiteindelijke doel is op Europese schaal een netwerk van 'yellow pages' op te zetten. Seat kondigde deze maand aan dat het een belang van 51 procent neemt in Telegate Holding. Dit bedrijf is voor 51 procent eigenaar van Telegate AG, een Duitse adressen-dienstverlener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable