1,2 miljard in medische spraakherkenning

Philips wil een aandeel van 60 procent nemen in Medquist, een Amerikaans bedrijf dat gesproken tekst van doktoren omzet in geschreven tekst, nu nog met de hulp van achtduizend dictafonisten.

Medquist heeft echter een overeenkomst met Lernhout & Hauspie (L&H), de Belgische specialisten in spraakherkenning. Philips heeft een zakapparaat op basis van Windows CE ontwikkeld dat dictaten opneemt en elders opgeslagen bestanden kan weergeven. De overeenkomst zal volgens Philips 1,2 miljoen dollar vergen.
Medquist verwerkt nu twee miljard regels medische tekst per jaar. Het heeft een dozijn verwerkingscentra in de VS. Medquist is marktleider in zijn sector, terwijl de eerstvolgende concurrent ongeveer negen maal kleiner is. De nettowinst van het bedrijf verdubbelde vorig jaar tot 3,8 miljoen dollar.
De onderneming had een overeenkomst met L&H over het verdelen van de medische markt in de VS, maar daarover ontstond in maart een ernstig conflict, dat intussen weer is bijgelegd. Het nieuwe apparaat van Philips bevat spraakherkeningssoftware die ook aangeboden zal worden voor los gebruik in medische organisaties. Het concern heeft een grote medische divisie, die op de wereldmarkt de derde plaats inneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.