Fiat Cap-beleggers voor koop Ernst & Young

De Franse aandeelhouders van Cap Gemini Group SA zijn gisteren akkoord gegaan met de voorwaarden voor de overname van Ernst & Young Consulting en de uitgifte van 42,7 miljoen nieuwe aandelen, samen met 375 miljoen euro in contanten.

In een tweede emissie zijn hiervan 10,7 miljoen nieuwe aandelen verkocht door partners van Ernst & Young aan Franse particuliere- en institutionele beleggers voor in totaal 1,85 miljard euro. Het uiteindelijke aantal aandelen kan eventueel nog stijgen met nog eens 1,6 miljoen stuks bij overintekening (greenshoe). Het conglomeraat van banken Credit Agricole Indosuez Lazard, Goldman Sachs International en Morgan Stanley Dean Witter begeleidt de emissie.
Nieuwe ceo wordt Geoff Unwin, die plaatsheeft in de nieuwe Raad van Bestuur en het uitvoerend comité, dat bestaat uit elf bestuursleden, waaronder de Nederlander Ruud van Ommeren. Cap Gemini hoopt zo te voldoen aan de wensen van beleggers wat betreft meer invloed op het bedrijf doorcorporate governance. De nieuwe Cap Gemini Groep is hiermee beland in de wereldwijde top-5 van marktleiders op het gebied van management consulting en IT-dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.