Wall Street fors hoger na middagrally

De toonaangevende Amerikaanse indices zijn woensdag over de hele linie na een rally in de namiddag hoger gesloten. De Nasdaq won 3,35 procent op 3.270,59, nadat de index eerder op de dag nog gevaarlijk dicht bij de grens van drieduizend punten bewoog. De Dow Jones won 113,08 punten ofwel 1,08 procent op 10.535,35.

Microsoft was een van de grote stijgers. De rechter in de antitrust-zaak tegen het bedrijf heeft laten weten dat Microsoft niet meer tijd krijgt om zijn zaak tegen opsplitsing voor te bereiden, en wil dat de Amerikaanse overheid op korte termijn met een 'schone' versie van het opsplitsingsvoorstel komt. Beleggers leidden hieruit af dat de zaak binnenkort tot een einde komt. Microsoft sloot 2 3/8 dollar ofwel 3,76 procent hoger op 65 9/16 dollar.
Een andere grote stijger uit de technologiehoek was Intel, een fonds dat de afgelopen maanden een groot deel van zijn waarde zag waarde verdampen. Nu steeg de koers van het aandeel Intel met 7 1/2 dollar tot 117 3/8. Het bedrijf heeft een nieuwe microprocessor ontwikkeld (933 MHz Pentium III) en is bovendien een alliantie met Real Networks aangegaan. Beleggers wisten dit te waarderen. Van de Internet-fondsen was vooral de stijging van eBay (plus 10 procent) opmerkelijk.
Het herstel van de koersen was het gevolg van het feit dat met name de koersen van een aantal grote bedrijven te ver waren gezakt; koopjesjagers zagen hun kans schoon. Bovendien wisten gunstige bedrijfsberichten in een aantal sectoren de rentevrees van de afgelopen dagen weg te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable