Japanse Softbank meldt fors lagere winst

De Internetinvesteerder Softbank heeft over het afgelopen jaar zijn nettowinst terug zien vallen met 78 procent. De nettowinst bedroeg 8,45 miljard yen (78,7 miljoen dollar) tegen 37,54 miljard yen een jaar eerder. Ook de omzet viel terug met 20 procent van 528,16 miljard yen naar 423,22 miljard yen.

De verkoop van Kingston Technology zorgde voor een terugval in omzet van 130 miljard yen, en ook het afstoten van een deel van de Ziff Davis-activiteiten zorgde voor verliezen. Softbank moest op de verkoop van Kingston 76,9 miljard yen toeleggen en de verkoop van Ziff Davis-onderdelen kostte de Internetinvesteerder 119,1 miljard yen.
Dankzij de renderende verkoop van een pakket aandelen in Trend Micro en Softbank Technology, wist Softbank toch nog een kleine winst te boeken. Beide bedrijven maakten onlangs een succesvolle beursgang. Softbank verdiende aan de beursintroductie van beide bedrijven een gezamenlijk bedrag van 207,9 miljard yen.
Volgens het management van Softbank zullen Softbank Finance en Softbank E-commerce binnenkort naar de beurs worden gebracht. Over de te verwachten resultaten voor dit jaar wilde Softbank geen uitspraken doen, omdat dit volgens de Internetinvesteerder te veel afhangt van de marktcondities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable