Baan verliest terrein op positieve AEX

De Amsterdamse effectenbeurs zette vandaag de stijgende lijn van voor het weekeinde voort. In de ochtend opende de AEX ruim 1 procent hoger op 652,91 punten. Afgelopen vrijdag sloot het Damrak ook al 0,32 procent hoger op 645,91 punten.

Net als op de andere Europese beurzen werd de koersontwikkeling gedrukt door de bezorgdheid over een mogelijke verhoging van de rentetarieven in de Verenigde Staten.
Komende vrijdag worden in Amerika de werkloosheidscijfers gepubliceerd en deze zijn van groot belang voor een eventuele nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve. De verwachting is dat de werkloosheid onveranderd blijft en dat de werkgelegenheid met ruim 375 duizend banen zal toenemen. Het gemiddelde uurloon is waarschijnlijk met 0,4 procent gestegen. Als de groei van de Amerikaanse economie doorzet, kan dat leiden tot een zevende renteverhoging op rij. Zolang de Amerikaanse economie niet afkoelt, blijven de beleggers op hun hoede en dat heeft weer een remmend effect op de beurzen elders ter wereld.
KPN was een van de fondsen die afgelopen vrijdag goed scoorde, ondanks het feit dat het hoogstwaarschijnlijk achter het net vist bij de geplande overname van Orange. Het aandeel steeg voor het weekeinde met 3,5 procent en zette die lijn deze ochtend met nog eens een winst van 3,30 procent voort. Het telecommunicatieconcern koerst nu op 93,20 euro. Ook UPC won terrein met een plus van 2,7 procent, nadat het voor het weekeinde nog 0,85 euro moest inleveren. Het aandeel UPC schommelt nu rond de 25,64 euro. Grote verliezer op de AEX was Baan, dat na een periode van herstel bij opening 9 procent moest prijsgeven. Het aandeel Baan viel terug naar 2,48 euro, nadat het concern weigerde commentaar te geven op de heersende overnamegeruchten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.