Libertel maakt meer winst dan verwacht

's Lands tweede grootste mobiele telecomoperator Libertel sloot zijn fiscale boekjaar 1999/2000, dat 31 maart eindigde, boven ieders verwachting af met een winst van 72 miljoen euro.

Dat is een stijging van maar liefst 88%. Winst per aandeel tikte aan tot 0,23 euro. De omzet steeg met 52% tot 887 miljoen euro. De Nederlandse Vodafonedochter (70%) wist 1,1 miljoen nieuwe abonnees naar zich toe te trekken, een groei van 77%. Libertels marktaandeel is hiermee gestegen naar 32% met in totaal 4,25 miljoen klanten. Onder begeleiding van moedermaatschappij Vodafone Airtouch, wil Libertel zeker gaan meebieden op de komende Umts-veiling van de overheid en verwacht een gezonde groei voor het lopende jaar.
Van der Hoop Effectenbank-analist Philip Scholte toonde zich prettig verrast, want hij had Libertels winst per aandeel eerst getaxeerd op 0,18 euro. "Maar voorzichtigheid blijft geboden", aldus Scholte, "want we verwachten hogere kosten bij Libertel door verhoogde tarieven voor interconnectie [aan het KPN-telefoonnet] en door werving van nieuwe abonnees". De omzet per abonnee moet dan ook worden verhoogd. "En dat kan gemakkelijk met mobiel Internetten na de Umts-veiling", aldus Scholte.
Libertel heeft de eerste voetstappen in m-commercie als gezet: met een 'mobieltje' zijn pakeermeter en frisdrankautomaat al te betalen. Scholte besluit: "Een verdere groei van betalingen over het mobieltje kan een enorme inkomstenbron voor Libertel zijn". Van der Hoop Effectenbank's advies voor Libertel is 'outperformer'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable