Britse ICL houdt vast aan beursgang

ICL blijft ondanks de tegenvallende resultaten bij zijn voornemen voor het eind van het jaar genoteerd te staan aan de Londense beurs. Topman Keith Todd wees gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers op de snelle expansie van ICL's activiteiten in de elektronische handel.

Hij stelt erop te vertrouwen dat de markt de waarde daarvan tijdig zal inzien.
ICL is van oudersher een hardware-leverancier. Sinds enige tijd richt ICL zich echter met name op het aanbieden van volledige ondersteuning van elektronische handel en is daarbij behoorlijk succesvol. Vorig boekjaar zette het daarbij 179 miljoen pond om, zo'n 640 miljoen gulden, en dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Nieuwe opdrachten kwamen onder meer van Sega Europe, Thomas Cook en het Amerikaanse Internet-bedrijf Efanshop. ICL is al langer betrokken bij de Internet-verkopen van onder meer AOL Europe, BBC, Nokia en Mysap.com. Volgens Todd ligt 'niemand in de e-zakenwereld voor' op het bedrijf.
De resultaten zijn vooral vertekend door eenmalige uitgaven en inkomsten. Het bedrijf stak afgelopen jaar 64 miljoen pond in een reorganisatie van de elektronische handel en dat zorgde voor een verlies op de electronische handel van 69,7 miljoen pond. Tegenover die reorganisatiekosten stonden de opbrengsten van een aantal belangen, onder meer in het Finse ICL-Data, waardoor er over het afgelopen jaar uiteindelijk een netto-winst werd geboekt van 78,5 miljoen pond.
Tegenover het succes van de software, stonden dalende verkopen van hardware (met 18 procent). De omzet kwam daarmee uiteindelijk uit op 2,8 miljard pond, een stijging van 1,4 procent. De dienstentak van ICL, nu goed voor twee derde van de inkomsten, wist zijn omzet 15,5 procent te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable