Lucent Technologies neemt Chromatis over

Het Amerikaanse Lucent, 's werelds grootste fabrikant van telefonie-uitrustingen, neemt voor ongeveer 4,5 miljard dollar Chromatis Networks over. Chromatis is toonaangevend op het gebied van glasvezelnetwerken. Met een nieuwe technologie zijn deze netwerken een stuk goedkoper aan te leggen en leveren ze betere prestaties.

Lucent bezat via een van haar dochters al 7 procent van Chromatis. Het bedrijf betaalt de overname, waarover al een paar weken werd gespeculeerd, met aandelen. Het bedrijf verwacht met de overname van Chromatis vastere voet aan de grond te krijgen in de grote steden en beter te kunnen concurreren met de twee andere netwerkgiganten Cisco Systems en Nortel Networks. Nortel is momenteel marktleider bij de glasvezelnetwerken, maar met Chromatis wil Lucent een aanval op die positie gaan doen.
De eigenaren van het niet-beursgenoteerde Chromatis, dat pas twee jaar bestaat, krijgen 78 miljoen aandelen Lucent. Het topmanagement van Chromatis spint eveneens flink garen bij de overname met de ontvangst van 2,5 miljoen aandelen Lucent, op dit moment goed voor een kleine 150 miljoen dollar. Na de overname wordt Chromatis onderdeel van Lucent's Optical Networking Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable