Protesten tegen openstelling Duitse beurs op Hemelvaartsdag

Een paar honderd mensen hebben donderdag gedemonstreerd tegen de opening van de Duitse effectenbeurzen op Hemelvaartsdag. Voor het eerst in hun bestaan waren de effectenbeurs in Frankfurt en de regionale beurzen open op deze officiële feestdag.

De demonstranten, vooral vakbondsleden en vertegenwoordigers uit kerkelijke kringen, hadden zich verzameld voor de beurs in Frankfurt. Voorzitter Margret Mönig-Raane van de bankenvakbond HBV stelde dat "maatschappelijke waarden niet moeten worden geofferd op het altaar van de winsten''. De dominee van de Frankfurter Dom trok het wat breder en vroeg zich naar het bijbelse beeld van God en de Mammon af of "het normaal is dat we net zo kijken naar de schommelingen van de beursindex als naar het weer en ons leven ernaar inrichten''.
Volgens de directie van Deutsche Börse was opening noodzakelijk omdat behalve in Amsterdam en Zürich verder alle Europese beurzen ook gewoon open waren en het ook in de VS 'business as usual' was. Vanaf vandaag is de beurs in Frankfurt zelfs als enige in Europa tot 20.00 uur open.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable