Noodlijdende Corel krijgt kapitaalinjectie

De Canadese softwareontwikkelaar Corel kan een kapitaalinjectie van bijna tien miljoen dollar tegemoet zien van Cannacord Capital. Dit geld was hard nodig na de mislukte en afgeblazen overname van Inprise/Borland door de alsmaar dalende koers van Corel aan de Nasdaq.

Was deze overname doorgegaan, dan had het over 233 miljoen dollar aan contanten kunnen beschikken en was de financiële crisis afgewend.
Cannacord heeft een optie om nog eens tien miljoen dollar in Corel te steken, dit keer in ruil voor aandelen Corel. Beleggers reageerden negatief, want het opkopen van aandelen door Cannacord zorgt voor verwatering van hun aandelenkapitaal. Het is gebruikelijk na een overname dat aandelen ingetrokken worden. De koers van Corel blijft dalen. Ook is in het bedrijf een ongekende exodus begonnen van leiding gevend personeel. Er is een reorganisatie aangekondigd, die 350 banen moet schrappen en een besparing van veertig miljoen dollar op jaarbasis moet opleveren.
Corel ceo Michael Copland kondigde eind vorige week aan ook Linux-software voor servers te gaan leveren. Daartoe is het bedrijf strategische allianties aangegaan met Rebel.com en Linux Technology. Terwijl Linux in het algemeen afgelopen jaren een explosieve winstgroei liet zien, zag Corel zijn winst dalen van 334 miljoen dollar in 1997 tot 243 miljoen dollar vorig jaar. Met een beurskoers van een magere vier dollar heeft Corel op dit moment een marktwaarde van slechts 241 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable