Orange topman wil fusie met KPN en Sonera

Nog maar net bekomen van Orange's overname door France Telecom voor maar liefst 45 miljoen euro, kondigt Orange topman Hans Snook doodleuk aan dat het verder wil met KPN Mobile en het Finse Sonera.

De kleurrijke Snook heeft grote expansiedrift: "Mijn doel is dat we weer een onafhankelijke beursgenoteerde onderneming worden, we moeten heel snel groter worden om het te kunnen opnemen tegen Vodafone". Gevraagd naar zijn kersverse nieuwe eigenaar France Telecom riposteert hij: "We worden niet bestuurd door France Telecom en zijn geen dochterbedrijf".
Het Franse bedrijf wilde geen commentaar geven. Ook KPN en het Finse Sonera ontkennen in fusiebesprekingen te zijn.
KPN liet de overname van Orange over aan France Telecom vanwege het hoge prijskaartje à 24 miljoen euro dat eigenaar Vodafone Mannesmann aan het bedrijf had toegekend. KPN heeft wel interesse getoond in de overname van KPN Orange in België, maar wil hier pas eind juni mee aan de slag, nadat de 12,5 procent deelname van het Japanse NTT Docomo in KPN Mobile rond is. Ook komt KPN Mobile pas rond die tijd met definitieve plannen rond zijn eigen beursgang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable