Licht verlies op Damrak begin van de week

De Amsterdamse effectenbeurs is deze week negatief begonnen na de flinke winsten van afgelopen vrijdag. De AEX-index verloor gisteren 5,26 punten op 672,66, een min van 0,78 procent. De Midkap-index sloot af met een verlies van 2,05 punten (0,31 procent) op 660,27.

Belangrijkste dalers waren vooral de technologie-aandelen. ASML verloor 3,4 procent, KPN sloot 2,6 procent lager en Philips eindigde 2,5 procent in de min. De daling van KPN hield verband met de ontkenning van geruchten dat het telecombedrijf toch in zee zou willen gaan met hetBritse Orange via een fusie met het Finse Sonera. Baan Company (-0,4 procent op 2,84 euro) daalde ook sterk. Vorige week profiteerde het aandeel nog van het feit dat het bedrijf wordt overgenomen.
World Online was de grootste daler met eenverlies van 8,5 procent of 1,35 euro op 14,50 euro. De Internetaanbieder heeft met ingang van vorige week donderdag vice-president E. Tolsma bij het bedrijf zien vertrekken. Tolsma was bij de onderneming verantwoordelijk voor de internationale activiteiten, waaronder acquisities enstrategische samenwerkingsverbanden.
Unilever (+2,8 procent), Akzo (+2 procent) en UPC (+1,7 procent) sloten juist hoger. De stijgingvan UPC volgde op het bericht dat het Britse kabelbedrijf Telewest gesprekken voert om een 10-procentbelang te nemen in de dochteronderneming van UPC , Chello. UPC zelf zou het 24,6-procentbelang van media-investeerder Liberty Media in Telewest willen overnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.