Telecombedrijven in 'Global Titans Index'

Maar liefst vier telecombedrijven maken vanaf 19 juni hun opwachting in de Dow Jones 'Global Titans Index', die volgens het Amerikaanse bedrijf een goede afspiegeling is van de werkelijke waarde van wereldwijd opererende bedrijven.

Total Fina Elf, Vodafone Air Touch, Cisco, Sony en Nokia worden toegevoegd aan de index, terwijl Chevron, Dupont, Eni, Boeing en het Nedelandse Unilever het veld moeten ruimen.
Volgens Dow Jones wordt bij de samenstelling van de index niet alleen gekeken naar de (soms sterk fluctuerende) marktwaarde van een bedrijf, maar ook naar meer fundamentele waarden als boekwaarde, bezittingen, omzet en winst. De index werd een jaar geleden gelanceerd en op 19 juni vindt de eerste jaarlijkse aanpassing plaats. De totale waarde van de bedrijven in de index, waarbij overigens alleen de waarde van de feitelijk verhandelbare aandelen telt, groeit door de aanpassing van 6400 miljard naar 7400 miljard dollar. Van de genoteerde bedrijven is 64 procent van Amerikaanse orgine, 31 procent komt uit Europa en 5 procent is afkomstig uit Azië. Dat betekent een kleine verschuiving in het voordeel van Europa, want vorig jaar bestond 69 procent van de index uit Amerikaanse bedrijven, 27 procent uit Europese en 4 procent uit Aziatische ondernemingen.
Met het verdwijnen van Unilever zijn nog maar twee van de vijftig bedrijven in de Global Titans Index van Nederlandse origine: de ING-groep en Koninklijke Olie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.