Omzet AEX afgelopen maanden bijna verdubbeld

Wat de gigantische winstsprong van het hoekmanbedrijf Van der Moolen in het eerste kwartaal van dit jaar al deed vermoeden, heeft de AEX gisteren bevestigd: in de afgelopen vijf maanden is de omzet op de beurs bijna verdubbeld.

In de maanden januari tot en met mei werd in Amsterdam voor in totaal 622 miljard gulden verhandeld, 85 procent meer dan vorig jaar.
De enorme schommelingen van de koersen in de technologiesector zorgden voor veel handel en dus hoge omzetten, zo blijkt uit cijfers die de AEX gisteren bekendmaakte. De grootste stijging van de omzet vond namelijk plaats op de Euro.nm, de 'babybeurs' voor innovatieve snelgroeiende bedrijven. De omzet in mei was op de Euro.nm bijna 4,5 keer zo groot als in mei 1999 en gerekend over de eerste vijf maanden ruim vier keer zo groot. Het aantal transacties was 5,5 keer zo groot als vorig jaar. De stijging had nog aanzienlijk groter kunnen zijn, als niet een aantal bedrijven gezien de heftige schommelingen van de beurskoersen de laatste twee maanden de stap naar de beurs op het laatste moment toch niet durfden zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable