Damrak daalt onder dreiging renteverhoging

Zowel de AEX-index als de AMX-index zijn gisteren gedaald. De AEX-index daalde met maar liefst 3,96 punten naar een slot van 688,70 punten, een daling van 0,59 procent. De AMX-index moest zelfs 5,42 punten naar beneden en sloot de dag af met een stand van 654,85 punten, een min van 0,82 procent.

Belangrijkste oorzaak van de dalingen was een heropleving van de angst voor het 'rentespook': de Amerikaanse centrale bank FED houdt donderdag een vergadering, waarbij de algemene verwachting sinds gisteren is dat de rente met 25 basispunten zal worden verhoogd. Evenals in de Verenigde Staten hadden vooral de technologiefondsen het zwaar te verduren. UPC was de sterkste daler met een verlies van 7,0 procent.UPC verloor 2,10 euro op 27,90 euro. De sterke daling van het aandeel is toe te schrijven door onrust bij beleggers over het in de Tweede Kamer gevoerde debat over Internettoegang op kabelnetwerken. Ook het bericht van UPC-concurrent kabelbedrijf Casema dat het de kabelactiviteiten van energiebedrijf Essent wil overnemen, drukte op de stemming rond UPC.
Een ander daler was Baan. Het aandeel eindigde 0,01 euro lager op 2,83 euro. Het softwarebedrijf verwacht het tweede kwartaal van 2000 af te sluiten met een negatief eigen vermogen, terwijl het het eigen vermogen nu eveneens negatief is. Reed Elsevier was met een winst van 6,2 procent op 11,32 euro de grootste procentuele stijger. Beleggers reageerden enthousiast op de mededeling dat Reed Elsevier de doelstelling voor kostenbesparingen ter waarde van 130 miljoen pond in 2000 te kunnen overtreffen. Daarnaast wisten zijn de overname van het Internetbedrijf Elogic te waarderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable