KPN Mobile over enkele maanden naar de beurs

De beursgang van KPN Mobile zal waarschijnlijk eind augustus of begin september plaatsvinden. KPN wil de mobiele telefoniedivisie nog steeds zo snel mogelijk naar de beurs brengen. Eerder was de datum van de beursgang onder voorbehoud vastgesteld op 31 juli.

Het uitstel kan mogelijk gevolgen hebben voor de alliantie met het Japanse NTT Docomo. Dit bedrijf heeft met KPN afgesproken dat het 11 miljard gulden betaalt voor een belang van 15 procent in KPN Mobile. De Japanners mogen echter van de deal afzien nu de beursgang van KPN Mobile is uitgesteld. NTT Docomo heeft echter laten weten vast van plan te zijn de transactie uit te voeren.
Aanvankelijk zou de KPN-dochter op 2 mei naar de beurs gaan, maar door onderhandelingen met onder andere het Spaanse Telefonica over een fusie of overname is dat niet doorgegaan. Na het afketsen van de besprekingen werd samen met de nieuwe partner NTT Docomo 31 juli geprikt als datum voor een beursgang. De geplande opbrengst van de beursgang van KPN Mobile moet tussen de achttien en 22 gulden miljoen opbrengen, exclusief de elf miljard die NTT Docomo betaalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable