Beperkt verlies Amsterdamse effectenbeurs

Het Damrak is er gisteren niet in geslaagd de weg omhoog te vinden. De AEX-index sloot 2,14 punten (0,3 procent) lager op 666,56. De Midkap-index sloot 5,86 punten (0,89 procent) lager op 648,99.

De hoofdfondsen lieten een verdeeld beeld zien, met de meeste 'nieuwe economie'-fondsen onder de streep. Zo daalde ASM Lithography. Asml kwam 4,02 euro (ruim 9 procent) lager uit op 39,60.
Voormalig moederbedrijf Philips kondigde aan zijn resterende belang van 23,7 procent nog verder te verkleinen tot 7,1 procent. Hoewel de verkoop van maximaal 69 miljoen aandelen Asml Philips meer dan zes miljard gulden kan opleveren, moest het elektronicaconcern zelf ook inleveren. Het aandeel daalde tot 50,10 euro, een verlies van 0,80.
UPC zakte verder weg naar aanleiding van het bericht dat de beursgang van Internet-dochter Chello opnieuw is uitgesteld. UPC wil een overeenkomst met het Engelse kabelbedrijf Telewest sluiten - nota bene bedoeld om de introductie van Chello juist aantrekkelijker moet maken. Het kabelbedrijf doet bovendien niet mee aan de veiling van Umts-licenties in Nederland. Beleggers waren niet onder de indruk: het aandeel UPC leverde 4,5 procent in, om te sluiten op 26,65 euro.
Onder de kleinere fondsen viel de stijging van Seagull op. Het bedrijf heeft in het gebroken boekjaar 1999/2000 een nettowinst behaald van 3,1 miljoen dollar, bijna 50 procent hoger dan vorig jaar. Veel handelaren waren in afwachting van uitkomst van de tweewekelijkse vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag. Naar verwachting komt die met een renteverhoging van 0,25 procentpunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable