Beurzen Verenigde Staten woensdag afwachtend

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag licht gestegen. De Dow Jones-index noteerde bij sluiting van de beurs een winst van 77,29 punten (of 0,72 procent) op 10.812,86. De Nasdaq steeg vandaag 63.51 punten, ofwel 1.7 procent, naar 3819.88 punten. De stijging werd geleid door de financiële waarden en de computeraandelen.

IBM voerde de Dow Jones naar een hoger niveau. IBM steeg met 8.1 procent, haar grootste dagwinst sinds mei 1999. Dit kwam voornamelijk door een positief commentaar van Laura Conigliaro, analist bij Goldman, Sachs & Co. Ook de aandelen Microsoft stegen: met 7/8 dollar tot zeventig dollar, vooruitlopend op de beslissing van de rechter om het bedrijf op te splitsen.
Onder andere Qualcomm zorgde ervoor dat ook de Nasdaq de dag positief kon afsluiten. Qualcomm steeg na een deal met een Chinese mobiele telefonie aanbieder. Qualcomm gaat de chips, software en technische hulp verzorgen. Dit maakt waarschijnlijk het eerdere verlies van een Chinese deal weer enigszins goed.
Dalers waren er ook. Zo daalde Intel nadat Via Technologies bekendmaakte een microprocessor te gaan produceren die zal gaan wedijveren met Intel's Celeron chip. Afgezien van deze individuele stijgers en dalers kwam het gros van de aandelen nauwelijks van zijn plaats, volgens waarnemers vanwege een gebrek aan belangrijk nieuws. Beleggers zijn vooral in afwachting van de producentenprijs-index cijfers die vandaag vrijkomen. De centrale bank zal mede op grond van deze cijfers bepalen of de rente opnieuw moet worden verhoogd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable