KPN telecom en Telefonica toch samen?

Telecomconcern KPN en de Spaanse branchegenoot Telefonica vinden een fusie nog altijd aantrekkelijk. Dit meldt het Financieel Dagblad vrijdag. Volgens de krant hebben de bedrijven twee weken geleden steun gezocht bij de premiers van beide landen.

KPN heeft een brief gestuurd naar minister-president Kok en Telefonica en naar premier, Aznar waarin beide telecombedrijven duidelijk maken de mislukte fusie zeer te betreuren.
KPN zou bereid zijn om opnieuw met de Spanjaarden om de tafel te gaan zitten. Beide partijen zijn op dit moment niet aan het onderhandelen. Of Kok en Aznar sinds de brieven overleg hebben gevoerd, is onduidelijk. Iets meer dan een maand geleden ketste de beoogde fusie tussen de twee telecombedrijven af.
Na ruim zes weken onderhandelen en het groene licht van beide raden van bestuur strandde de samenwerking nadat elf van de twintig commissarissen van Telefonica tegen stemden. De tegenstemmers waren vooral politieke vrienden van Aznar.
De Spaanse premier en Telefonica-voorzitter Juan Villalonga staan op gespannen voet met elkaar na een reeks incidenten.Volgens de Amerikaanse krant The New York Times is Villalonga bezig zijn commissarissen te overtuigen dat een fusie nog altijd een ijzersterke zet is in het mondiale telecomgeweld. De steun van de commissarissen die op de hand van Aznar zijn is daarbij noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.