Wall Street lager door P&G en rentevrees

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren gedaald. De Dow Jones kelderde met 144 punten (1,3 procent) tot 10.668, terwijl de technologie-zware Nasdaq een kleine 13 punten lager sloot op 3.825, en daling van 0,3 procent.

De daling werd ingezet door een winstwaarschuwing van het levensmiddelenbedrijf Procter & Gamble. Daarbij kwam aanhoudende onzekerheid of de Amerikaanse centrale bank de rente gaat verhogen. Beleggers vluchten uit van consument-gerelateerde en financiële fondsen. Technologiefondsen konden hier niet echt van profiteren, al deed een select aantal technologiebedrijven het goed.
Microsoft sloot 1 11/16 dollar lager op 68 13/16 dollar na het bericht dat het bedrijf moet worden opgesplitst. In eerste instantie steeg het aandeel, maar beleggers bedachten zich later. Een andere daler was Great Plains Software. Dit bedrijf kwam gisteren met een winstwaarschuwing. Als gevolg van lager dan verwachte verkopen na de millennium-wisseling verwacht het bedrijf voor het vierde kwartaal van het boekjaar een winst per aandeel van 0,05-0,10 dollar. Analisten gingen tot nu toe uit van een winst van 0,32 dollar per aandeel. Het aandeel sloot 18-3/4 dollar lager op 21-5/8 dollar, een verlies van 46,4 procent.
Qualcomm wist de stijging van woensdag voort te zetten. Acht Chinese telecoms hebben toegezegd Qualcomm's Cdma-technologie (code division multiple access) te gaan gebruiken. Ook zal De onderneming die bedrijven de Cdma-chips en software leveren voor gebruik in draadloze telefoons en andere toepassingen. Het bedrijf sloot 2 3/4 dollar hoger op 77 7/16 dollar. Hewlett-Packard zette een winst van 2,7 procent neer op 125-7/8 dollar.
Ook Excite@home steeg, en wel met 1-7/8 dollar naar 22-1/16 dollar. Het Amerikaanse Internetbedrijf zou in gesprek zijn met Chello, de breedbandinternetdochter van kabelexploitant United Pan-Europe Communications (UPC), over een fusie van hun internationale activiteiten. Een transactie zou mogelijk een van de grootste breedband-internetondernemingen van Europa opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable