Damrak sluit hoger na renteverhoging

Op de Amsterdamse beurs zijn de belangrijkste indices gisteren hoger gesloten na de sterker dan verwachte renteverhoging door de Europese Centrale Bank. De AEX-index zakte na de aankondiging van het besluit even weg maar herstelde daarna om uiteindelijk 5,57 punten, ofwel 0,8 procent hoger te eindigen op 672,13.

De Midkap-index sloot 9,74 punten, 1,5 procent, hoger af op 658,73.
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdagmiddag zijn rentetarieven met een half procent verhoogd. Er werd slechts een kwart procent verwacht, maar toch stegen de koersen. Handelaren denken namelijk dat het besluit van de rente-onrust in Europa zou kunnen wegnemen. Wel is er nog enige onzekerheid over wat het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, gaat doen. Vooral de technologie- en telecomfondsen deden het gisteren goed. Grootste stijger onder de AEX-fondsen was UPC. De kabelaar eindigde 5,1 procent hoger op 28 euro. Woensdag werd bekend dat de beursgang van Chello opnieuw is uitgesteld. Een andere stijger was KPN. Het telecomaandeel sloot 4,9 procent hoger op 51,70 euro. Ook fondsen als Asml en Philips wisten zich te herstellen van de neergang van de dagen ervoor.
Onder de midkap-aandelen was Oc� de grootste Onder de verliezers bevonden zich vooral traditionele fondsen, en dan in het bijzonder rentegevoelige financiële bedrijven zoals Aegon. Ondanks berichten dat dit bedrijf ge�nteresseerd is in Rabobank-beleggingspartner Robeco daalde het aandeel in waarde, met 38 eurocent naar 38,40.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable