UPC biedt mee op Franse kabelbelangen

Kabelmaatschappij UPC is een van de bieders op het belang van France Télécom in de kabeldochter van het Franse nutsbedrijf Suez Lyonnaise des Eaux, Lyonnaise Communications.

Dat heeft UPC bestuursvoorzitter Mark Schneider vrijdag gezegd na afloop van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Volgens de UPC-bestuursvoorzitter naderen de onderhandelingen over de verkoop het einde.
De Franse krantLe Figaro meldde eerder dat de Britse kabelgroep NTL, UPC en een niet nader genoemde derde partij de laatste overgebleven kandidaten zijn voor het belang in Lyonnaise Communications. VolgensLe Figaro worden twee scenario's overwogen. In het eerste neemt een derde partij een 20-procents belang in Lyonnaise Communications. Het belang van France Telecom zou worden afgebouwd tot 38,4 procent, en dat van Suez tot 41,6 procent. Een beursgang zou France Telecom de mogelijkheid geven zich van het gehele belang te ontdoen, en Suez zou het belang weer kunnen uitbouwen tot 50,1 procent.
Volgens het tweede scenario zou een derde partij in één keer het 49,9-procents belang van France Telecom overnemen. De bestuursvoorzitter van Suez, Francois Jaclot, heeft naar verluidt een voorkeur voor dit laatste scenario.
Dat het belang in Lyonnaise Communications te koop staat, is het gevolg van vorig jaar september gemaakte afspraken. France Telecom gaf Lyonnaise Communications toegang tot zijn kabelnetwerk in ruil voor een belang van 49,9 procent. Dat belang zou vervolgens weer aan een andere partner worden verkocht, om uiteindelijk naar de beurs te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable