Aandeelhouders zijn kwaad op Citrix

Aandeelhouders van softwareproducent Citrix hebben het bedrijf ervan beschuldigd te hebben gelogen over de financiële stand van zaken en de groeiperspectieven.

Citrix wilde niet op de beschuldigingen ingaan, maar gaf wel toe dat het de snel veranderende trends in de markt verkeerd heeft ingeschat en dat het bedrijf wellicht te zwaar heeft geleund op de verkoop van de nieuwe besturingssystemen voor servers van Microsoft.
Het aandeel Citrix duikelde met 46 procent naar beneden, nadat het softwarebedrijf over het tweede kwartaal een winst per aandeel zei te verwachten van 9 tot 11 dollarcent. Analisten op Wallstreet waren uitgegaan van een winst per aandeel van 21 dollarcent.
De aandeelhouders van Citrix hebben het advocatenkantoor Cauley & Geller LLP in de arm genomen om hun gelijk te halen. Volgens de juristen zou de directie van Citrix geweten hebben van de verslechterende financiële situatie, maar dit tegenover de aandeelhouders verzwegen hebben. Citrix zegt op zijn beurt dat het slechts een tijdelijke terugval in omzetten verwacht en dat de huidige malaise vooral te wijten is aan het feit dat de softwaremarkt zich meer is gaan richten op langdurige licentie-overeenkomsten die pas na enige maanden geld opleveren, in plaats van de sneller winst genererende verkoop van softwarepakketten.
Bovendien wijt Citrix de terugval aan het minder snel dan verwachte binnenhalen van grote zakelijke klanten en de tegenvallende verkopen in sommige markten, zoals Azië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.