T-Online twijfelt: Freeserve of eigen VK-isp

De toekomst van Engelands' grootste Internet-aanbieder, Freeserve, is na afgelopen week onzeker geworden. De Duitse collega T-Online, die interesse zou hebben getoond in een aandelen meerderheid van Freeserve, overweegt nu een eigen Britse isp (Internet service provider) te starten samen met de mobiele operator One2One.

Dit nieuws resulteerde in een waardevermindering van de Freeserve-aandelen met 6 procent tot 6,8 dollar.
Grootaandeelhouder Dixons kondigde eerder deze maand aan dat het alles of een gedeelte van zijn aandeel van 80 procent in Freeserve wil veilen. Verschillende Europese operators, waaronder T-Online, NTL, Terra Networks en British Telecom (BT), hebben interesse getoond. Terra Networks is inmiddels afgevallen na diens overname van Lycos voor 12,5 miljard dollar. Ook BT doet niet meer mee vanwege de concurrentiepositie. Van de twee overigen, T-Online en NTL, zou T-Online de meeste kans hebben.
T-Online en One2One maken beiden deel uit van Deutsche Telecom. Een joint venture van beide bedrijven zou derhalve geen rare gedachte zijn. Analisten zijn echter van mening dat de aankondiging van T-Online slechts een onderhandelingstactiek is om de aandelenprijs van Freeserve te laten zakken. Marktspeculatie wees uit dat Dixons op zoek was naar een deal met een waarde van 9,8 dollar per aandeel Freeserve. Dat is heel wat meer dan T-Online bereid is te betalen.
Dit neemt niet weg dat Freeserve nog steeds zeer aantrekkelijk is voor iedere pan-Europese speler een positie op de Britse markt wil veroveren. Volgens Dan Bieler, analist bij de Londense investeringsbank Nomura International, betekenen de jongste geruchten niet het einde voor T-Online en Freeserve. Volgens hem is de Duitse isp nog steeds geïnteresseerd in het sluiten van een overeenkomst - voor de juiste prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.