Damrak zakt na winstwaarschuwingen

De AEX-index sloot gisteren 5,26 punten lager op van 677,19 punten, een daling van 0,77 procent. Ook de Midkap-index daalde en sloot op 645,42 punten, een min van 3,91 punten (0,60 procent).

Vooral de winstwaarschuwingen die afgelopen vrijdag in de VS naar buiten kwamen zorgden voor onrust op de handelsvloer. Hierdoor moesten veel financiële waarden inleveren, in navolging van de Amerikaanse 'financials'.
Belangrijkste stijgers waren TAS Groep, Asmi en Libertel. TAS Groep steeg 8,4 procent (0,15 euro) tot 1,94 euro dankzij het bericht dat het een alliantie is aangegaan met KPN op het gebied van data- en Internet-verkeer. TAS Groep kan zijn klanten nu een 'totaalpakket' aanbieden, waarin de producten van TAS en de netwerken van KPN worden geïntegreerd, zoals webhosting, Internet-toegangsdiensten en vaste verbindingen. Het bedrijf liet weten binnen twee jaar 25 procent van de omzet uit Internet-gerelateerde diensten te realiseren.
Asmi wist te stijgen door positieve geluiden uit de chipmarkt. Processorconcern Intel bijvoorbeeld heeft een investering gedaan van maar liefst twee miljard euro in zijn Britse halfgeleiderfabriek, de bedrijfsactiviteit waar Asmi en vooral dochter Asml de machines voor leveren.
Libertel steeg met 0,20 euro tot 16,35. Maandagmiddag liet de mobiele operator weten dat de overheid Libertel en Dutchtone definitief heeft geselecteerd voor OT 2000 (Overheids Telefonie). Meer dan 250 overheidsinstanties zullen als gevolg hiervan op korte termijn hun mobiele telefonie onderbrengen bij Libertel of Dutchtone, de tweede geselecteerde mobiele operator. De instanties kunnen zelf kiezen naar welk van beide bedrijven hun voorkeur uitgaat.
Dalers waren onder meer Docdata, World Online en Management Share. Docdata had te maken met veiligstellingen van gelden nadat het fonds de laatste tijd al langer onder druk staat door toedoen van slechte resultaten die het onlangs bekendmaakte. World Online daalde door de jaarvergadering van vandaag waaruit bleek dat het toch wel met de claims van diverse beleggers in de maag zit. Het fonds sloot 70 eurocent lager op 14,15 euro. Ook Management Share daalde sterk. Het bedrijf kondigde aan over 2000 in de rode cijfers te belanden. Het aandeel op de lokale markt daalde maar liefst 16,67 procent op 2,85 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.