Winst Multihouse daalt bij stijgende omzet

Dienstverlener Multihouse heeft de nettowinst vorig jaar met bijna een kwart zien dalen tot 5,4 miljoen gulden. De omzet daarentegen steeg met 3 procent tot 72,1 miljoen gulden, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De winstdaling wijt het bedrijf aan de lagere marges op de hardware en de tegenvallende software-verkoop door de vrees voor de millennium-bug. Voor dit jaar verwacht het bedrijf opnieuw winst. Daarmee is de negatieve trend definitief doorbroken, zo vindt Multihouse zelf.
De omzet uit hardware daalde licht met 3,7 procent naar 41,3 miljoen gulden. De dienstverlening daarentegen nam toe met 22 procent tot 26,8 miljoen. Dat komt ook tot uiting in het personeelsbestand, dat steeg van 162 mensen in 1998 naar 198 vorig jaar. De omzet uit licenties voor softwarepakketten halveerde bijna tot een half miljoen gulden. Deze daling is met name te wijten aan het feit dat Multihouse geen nieuwe eigen applicaties meer ontwikkelt.
Het bedrijf wil de komende jaren steeds meer geïntegreerde oplossingen gaan aanbieden, die nauw aansluiten bij de werkwijze en omstandigheden in de branche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable